Затруднения на големите летища в Германия утре

17:15, 09 апр 18 / Свят 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анулиран е утрешният полет от Франкфурт за София, пристигащ по разписание в 18,15 ч. Това съобщи германската авиокомпания „Луфтханза“, която анулира близо половината от планираните за утре полети. Причината е стачка на най-големия профсъюз в страната. Стачните действия ще засегнат германските летища Франкфурт, Мюнхен, Кьолн и Бремен, предупреждава ДПА.

От летището във Франкфурт предупредиха за очаквани затруднения при изпълнението на полетите в утрешния ден, както и за значителни закъснения, заяви говорител на дружеството Фрапорт, което управлява летището. На пътниците се препоръчва да следят актуалната информация на самолетните компании.

Най-големият профсъюз в Германия „Верди“ обяви стачка заради липсата на напредък в преговорите за увеличение на заплатите в обществения сектор. „Икономиката отбелязва сериозен ръст, данъчните приходи в хазната са най-високи от години насам, а това не се отразява на доходите“, критикува шефът на профсъюза Франк Бзирске. „Верди“ настоява за 6-процентно увеличение на заплатите на близо 2,3 милиона заети в обществения сектор.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама