При какви обстоятелства автомобилната застраховка не важи?

19:50, 10 апр 18 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повечето шофьори уверено заявяват “Колата ми има пълно каско!” и това сякаш ги окрилява. Каква обаче е реалността? Ако прочетем внимателно общите условия на застраховтелните компании ще видим няколко много ясно описани обстоятелства, при които застраховките не важат. Кои са те?

1. Алкохол - много хора си мислят, че има някакъв допустим лимит, до който е ок да шофират. Това е така само от юридическа гледна точка и касае административни санкции. Но застрахователите са категорични - ако дрегерът не покаже три нули, застраховката не важи!

2. Скорост - при движение с безрасъдно висока скорост нямате застрахователно покритие!

3. Документи/ключ - Ако по някаква причина загубите ключа и или талона на автомобила и колата ви бъде открадната, в най-добрия случай може да се надявате да ви се изплати половината от стойността на автомобила. Така че, пазете документите и не ги оставяйте в колата.

4. Пътна мрежа - малко шофьори обръщат внимание, че ако настъпи застрахователно събитие извън националната пътна мрежа на практика нямат застраховка. Така че, умната с офроуд забавленията и летните пикници!


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама