Sesame Place - първият увеселителен парк за деца аутисти

17:20, 10 апр 18 / Любопитно 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на този месец и за новия сезон в Пенсилвания ще отвори врати увеселителният парк Sesame Place. Той не е нов, но се превърна в единствения акредитиран като подходящ за деца с аутизъм. Предлага различни алтернативи за забавление, като същевременно подпомага на развитието на малките посетители.

 

Това се случва скоро след като в легендарното детско филмче "Улица Сезам" се появи нов мъпет, който също има аутизъм - Джулия. Паркът е тематичен и акцентът е върху любимите герои от телевизионната продукция, сред които са Голямото пиле, Елмо, Ърни, Бисквитеното чудовище и много други.

Sesame Place е отворен за всички, които желаят да се потопят в приказния свят на своите любимци. Според Daily Mail за децата аутисти ще се грижат специално обучени работници, запознати със спецификите на тяхното поведение. Акцентът при престоя е върху двигателните и социални умения, както и възприятията.

И това няма да става в един кабинет, а на територията на парка, под формата на игра. Децата могат да се насладят на всички забавления, без да се чувстват изолирани и различни от връстниците си.

На територията на Sesame Place са предвидени и т.нар. тихи стаи, в които хлапетата могат да намерят спокойствие, ако шумът и емоциите им дойдат в повече. На малките гости се предлагат и шумоизолиращи слушалки, които да се справят с тяхната непоносимост към високите децибели, ако страдат от такава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама