Връчват наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2018

16:00, 28 апр 18 / Култура 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Официалната церемония за връчване на най-чакания и престижен приз за млади творци у нас,  носещ името на незабравимия режисьор Стоян Камбарев ще се състои за девета поредна година и е част от културния календар на Столична община. Церемонията ще се състои на 30 април, от 19:00часа в Сити Марк Арт Център.

Това е една различна церемония, превърнала се в едно от най-елитните и емоционални културни събития в България, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство и остава задълго в съзнанието на всички присъстващи. В центъра на спектакъла ще бъдат петимата млади таланти, номинирани за Наградата за полет в изкуството тази година: писателят Кристиян Малинов, актрисата Патриция Пъндева, стрийт арт художникът Виктория Георгиева-MOUSE, пианистът Светослав Тодоров и тандемът Mixed Motion Project, съставен от Илко Илиев - фрийрънър, каскадьор и Марин Кафеджийски - оператор и фотограф. Публиката ще види 3-минутни филми, представящи номинираните и техния талант, а след това номинациите и специалните награди ще бъдат връчени от известни личности от културния и обществения живот в България.
 

Наградата, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чакания и престижен приз за млади творци у нас. Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев”, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетния председател президентът Петър Стоянов /1997-2002/. Не само победителят ще има стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много парични и предметни награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти. Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на церемонията, а именно реализацията на мечтите и арт проектите на младите и талантливи български творци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама