Авторът на "Игра на тронове" представи новата си книга

10:20, 27 апр 18 / Любопитно 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският автор Джордж Р. Р. Мартин представи новата си книга, която ще бъде издадена през ноември. Но феновете могат да бъдат разочаровани, когато научат, че това не е най-очакваната шеста част от сагата "Игра на тронове".

В "Огън и кръв" действието се развива няколко столетия преди "Игра на тронове" в същия фантастичен свят на Вестерос, написа авторът в блога си. Мартин подчерта, че това не е роман, а по-скоро исторически текст, описващ историята на династията "Таргариен" на Вестерос.

От 2012 г. авторът е публикувал периодично няколко пасажа от новата си книга. Попитан за шестата книга от "Игра на тронове, "Ветровете на зимата", Мартин каза:

"Не, зимата не идва ..., поне не през 2018 г." Между 1996 г. и 2011 г. Мартин публикува пет тома от поредицата "Игра на тронове", с шест години пауза между четвъртата и петата. След шестия сезон на феноменалния телевизионен сериал, сценаристите не базират изцяло историята на книгите на Мартин.

В предишните сезони продуцентите от HBO също вкараха новости в оригиналната история. Сериалът, чийто осми и последен сезон се очаква през 2019 г., вече е натрупал рекорден брой от 38 награди "Еми".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама