ДНК- експертиза потвърди убийството на млада жена отпреди 26 години

11:10, 27 апр 18 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДНК-експеретиза установи, че костите на скелета, открит миналото лято в хотел в Смолян, са на млада жена от село Борово, изчезнала преди 3 десетилетия.

Разследването е установило, че се касае за насилствена смърт.

''Установено е, че смъртта е причинена насилствено. „На пострадалата са били причинени травматични увреждания, които според нас са причинени приживе. Трупът е открит при извършване на ремонтни дейности в хотел „Смолян”, във вентилационна шахта, която се намира на едно от долните нива на хотела, достъп до което помещение имат само ограничен кръг лица от обслужващия персонал. И мястото където е намерен, начинът, по който е бил прикрит трупът, ни насочва точно на този извод, че се касае за умишлено причинена смърт'', каза говорителят на Окръжната прокуратура в Смолян Недко Симов пред bTV.

Майката на Росица- Шинка Димова, чака близо 30 години родната си дъщеря да се прибере вкъщи, но тя така и не дошла.

Росица, която се премества да живее и учи в Смолян, изчезва безследно през 1991 година, когато е 31-годишна. Семейството й я чакало да се прибере в родното си село и така чакането продължава 26 години до миналото лято, когато работници се натъкват на скелета й.

Разследването все още не е приключило. От прокуратурата работят по всички версии за установяване на извършителя

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама