Стартира "Маратон Пловдив“

08:15, 28 апр 18 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В неделя, в 8.00 часа на старта на Полщад Централен ще застанат състезатели от 24 държави, сред които победителят в предните две издания на Маратон Пловдив и шампион на Италия Ахмед Насеф, претендентът за почетната стълбица - кениецът Benard Muinde Matheka, за когото това ще бъде първото участие на маратон. Той има в актива си победа на полумаратона в люксембургския град Ремиш с време 1:02:21, от българските участници добри времена се очакват да покажат Димитър Каменов, Димитър Маринов. При жените отново кенийки ще се борят за призовите места – победителката в маратона на Братислава с време 2:35:15 Hellen Jepkosgei Kimutai и Yunes Moraa Oigo, победителка в наскоро провелия се Солунски маратон с време 2:44:30. При дамите миналогодишната бронзова призьорка Виолета Тотева отново ще вземе участие.

За победата при жените на полумаратонската дистанция ще се борят многократната шампионка на България в бягания на средна и дълга дистанция и сребърна призьорка от 2017 Радосвета Симеонова и Елена Василева - двукратна призьорка от миналите издания. При мъжете Димчо Мицов, Деян Атанасов и Красимир Чотов ще спорят за място на почетната стълбичка с бързия кениец Simon Kiprugut Kirui, победител на маратона в Лимасол с време 2:18:00.

Организаторите очакват броят на участниците в 3-те старта в програмата на Маратон Пловдив да надхвърлят 1000. Статистиката на бегачите до сега показва, че ще стартират: 46 участника носещи име Иван, Иванка, Иво, Ивайло и Ива; 39 на име Димитър или Димитрина; 35 на име Георги и 24 с името Александър.

Уикендът на Маратон Пловдив ще започне днес в 10.30 часа с Амбелино кидс рън, бягане за деца на 3 километрова дистанция, което ще се проведе в Цар Симеоновата градина. Очакват ги много награди и лакомства след края на бягането. Голямата награда – велосипед ще бъде изтеглена на томбола, 5 деца ще спечелят стипендии за летни езикови курсове, осигурени от училища Европа, а деца от танцовата школа Ненси денс ще допълнят церемонията по награждаването на най-малките участници. До края на деня в събота, отново на Площад Централен, ще тече и специализираното изложение за спортни стоки, екипировка и хранителни добавки Експо Маратон Пловдив, което ще е отворено за посетители и гости на града.

Стартът на Маратон и Полумаратон Пловдив е в неделя, точно в 8.00 часа сутринта, а награждаването на победителите ще бъде на сцената на събитието точно в 13.00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама