Семейството на Avicii загатна, че може да се е самоубил

11:35, 27 апр 18 / Любопитно 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Семейството на шведския диджей Avicii, който беше открит мъртъв миналата седмица, публикува изявление, от което мнозина си направиха извода, че 28-годишният Тим Берглинг може би се е самоубил.

Във второ публично обръщение след смъртта му близките на музиканта написаха: "Той истински се измъчваше от въпроси за Смисъла, Живота, Щастието. Той не издържаше повече. Искаше да намери покой". Ройтерс коментира, че това звучи като намек, че известният музикат и продуцент на електронна денс музика е посегнал на живота си. Говорителката му Даяна Барън отказа да коментира повече темата.

"Скъпият ни Тим търсеше, неговата крехка артистична душа диреше отговори на екзестинциални въпроси. Той бе изключителен перфекционист, който много пътуваше и усилено работеше с темпо, довеждащо до огромен стрес", се казва в съобщението. "Когато спря с турнетата, той искаше да открие баланс в живота си, да бъде щастлив и да прави това, което най-много обичаше - музика", пишат още роднините. Те се намират в Оман, за да отнесат тялото на 28-годишния музикант обратно в родната Швеция.

В първия коментар след като един от най-популярните и влиятелни диджеи от последните години бе открит мъртъв в Оман, близките споделиха, че той буквално се е борел с живота си и "не можеше повече да продължи".

След като години наред обикаля света със своята музика, през 2016 г. Берглинг се отказа от участията на живо. Говори се, че по време на турнетата се е изострила алкохолната му зависимост, което е влошило до голяма степен здравословното му състояние, затова диджеят продължи да работи само в студио. Той е страдал от остър панкреатит и е претърпял тежки операции във връзка с това през 2014 г.

Към момента единственото официално заявление от властите във връзка със смъртта на Avicii е, че данни за насилствена смърт няма.

Avicii бе особено популярен в Европа, където преди близо седмица почитателите му бяха шокирани от новината. В центъра на Стокхолм спонтанно се събраха хиляди негови фенове, а във вторник с църковни камбани бе изпълнен мотив от един от големите му хитове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама