Хисарски полицаи иззеха над 1500 кг безакцизен тютюн

14:10, 27 апр 18 25 761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хисарски полицаи разкриха помещение за преработка и съхранение на безакцизен тютюн. Иззет е тютюн, който по първоначални данни, е над 1500 кг. 

Акцията на служителите е проведена вчера, след получена информация за осъществяване на незаконната дейност в селскостопанска постройка в с. Калояново.

В хода на последвалите полицейски действия в ползвано за обор помещение били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга - разпределена в полиетиленови торби. Предстои с експертна справка да изяснено общото количество иззет тютюн, който по първоначални данни е над 1500 кг.  

Допълнително са конфискувани и две машини за рязане, два електронни кантара, центрофуга, уред за измерване на влажност и различни съдове и пособия, ползвани в процеса на обработка на листната маса. 

Заварен в постройката 21-годишен работник, който направил неуспешен опит да избяга, е отведен за 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство. Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив продължават процесуални и следствени за установяване на други лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама