Разсекретиха документ на НАТО за Украйна

11:52, 28 апр 18 / Политика 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съгласно последния разсекретен документ на НАТО под името „Eжегодна национална програма за Украйна за 2018-та година“, приоритети в развитието на сътрудничеството на Украйна - НАТО за 2018 година са насочени за „засилване защитните способности на Украйна да се противопостави на руската агресия“.

Дадената политика ще бъде реализирана по пътя на реформиране на украинската армия до стандартите на НАТО, внедряването на нова политика по отношение информационните кампании, насочени за „противодействие на руската пропаганда“, предоставянето на летално оръжие на Украйна, такова като противотанкови системи, противовъздушна отбрана и апаратно обезпечаване на киберсигурността.

В документа се твърди, че една от основните посоки в сътрудничеството са изучаване на руската хибридна война и разработката на препоръки за противодействието й. В документа се излагат също редица вътрешни политики, насочени към „съдействие на социалните измерения“, като честни избори, функциониране на полицейски сили и други предложения.

В съобщението няколко пъти се обвинява Русия в „създаването на регионални кризи и незаконна окупация на територията на Украйна“, позовавайки се на референдума за Крим и Гражданската война в Украйна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама