Осъдиха Ценко Чоков на 4,6 години затвор

11:50, 11 май 18 25 1039 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше осъден на 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил. Специализираният съд оправда всичките пет подсъдими за лихварство и ръководене на организирана престъпна група. Прокуратурата обаче ще протестира пред по-горна инстанция решението на магистратите в тази част на обвинението.

Чоков изслуша присъдата на болничното легло, с което беше докаран със специална линейка от Централния софийски затвор. Пак заради него финалните пледоарии по делото се проведоха в специално пригодена зала в Централния софийски затвор, а той ги изслуша на легло, предаде БНР.

На 4 години затвор, обществено порицание и глоба от 5000 лева беше осъден синът на Чоков- Мартин. Той е признат за виновен за закана за убийство и осъществяване на незаконна банкова дейност, отпускайки кредити с високи лихви на свои съселяни и заради това получил неправомерно над 11 хил. лв.

От присъдата на Чоков, която със сигурност ще мине през още две съдебни инстанции ще бъде изваден престоят му в ареста. До днес той  е почти две години.

Финалът на делото идва две години след показното задържане на Чоков, сина му и останалите от групата. Оттогава той е в ареста. С изключение на десетина дни, през които беше на свобода срещу 10 000 лв. парична гаранция. Тогава заради оплаквания, че е започнал да сплашва свидетели, отново беше върнат в ареста, а съдебният състав беше подложен на проверка от ВСС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама