Разкриха домашна лаборатория за метамфетамин в Мало Бучино

13:00, 11 май 18 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на Трето РУ-София разкриха домашна лаборатория за производство на метамфетамин. Задържан е обитателят на къщата, на когото са повдигнати обвинения за производство и разпространение на наркотици и незаконно притежание на оръжие.

След проведено разследване на 30 април е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението на територията на Мало Бучино. В действията се включили и служители на сектор „Специализирани полицейски сили“- СДВР. 

Към  14.30 ч., на адрес в селото, те задържали криминално проявения С.Т. /44г./, осъждан за престъпления свързани с наркотици. При последвалото претърсване на къщата, обитавана от мъжа, униформените открили на втория етаж помещение, пригодено за лаборатория за производство на метамфетамин, снабдена с модерно оборудване за направата му. 

Оттам са иззети над 50 различни по големина и съдържание шишета, множество колби, мензори, въздухопроводи, печки, електронни везни, кристални вещества, тревиста маса. В хода на процесуално-следствените действия на адреса са намерени автомат АК-47  и газов пистолет с множество боеприпаси за тях.  

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на С.Т. са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354 а и чл.339 от НК и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама