Единодушно депутатите поискаха МС да приеме позиция в защита на превозвачите

12:32, 11 май 18 / Политика 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народните представители единодушно гласуваха решение, с което възложиха на Министерския съвет да изготви и приеме позиция в защита на българските превозвачи по Законодателния пакет за мобилност, добил популярност като пакета "Макрон". В мотивите си представители на всички парламентарно представени сили посочват, че Законодателният пакет за мобилост представлява пряка заплаха от фалит на стотици български превозвачи.

Политическите сили подчер таха необходимостта от категорична позиция с мотива, че законодателният пакет на мобилност представлява пряка заплаха от фалит на превозвачите в България. Депутатите предупредиха, че задължението за ползване на редовна седмична почивка извън борда на превозното средство ще принуждават шофьорите да оставят товара си, за който са лично отговорни и ще им коства допълнителни разходи за застраховки и престой в хотел. 

"Около 7 000 български превозвачи с под десет камиона малкият бизнес ще бъде не смачкан, а ще му бъде отнето правото въобще да оперира на европейските пазари", коментира Светослав Иванов от ГЕРБ. "Не става дума само за защита на българския бизнес и инвеститорите в международният транспорт, а става въпрос за 190 000 български работници, заети в този отрасъл", допълни Валери Жаблянов от БСП, съобщи БНР.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама