Ранената по време на мач полицайка още има проблеми с окото

13:50, 11 май 18 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ранената на футболен мач полицайка все още има проблем с окото, каза вътрешният министър Валентин Радев по време на парламентарния контрол, пише БТА.

Припомняме, че двама полицаи пострадаха, след като на стадиона беше хвърлена бомбичка по време на вечното дерби "Левски" - ЦСКА на 18-ти април. Наложи се на пострадалата служителка на реда да бъде направено операция на окото. Още тогава лекарите казаха, че дали и доколко служителката на реда ще възстанови зрението си ще стане ясно след месеци.

Хулиганът, хвърлил бомбичката, се издирваше от полицията в продължение на дни и впоследствие се предаде сам.

"Няма как МВР да помогне в проблема с футболните хулигани, след като обществото и всички институции не са превъзпитали футболните фенове", каза Радев.

Близо
2000 служители на МВР са пострадали за седем години, сочат данни, предоставени от Фондация "Общество и сигурност". 1134 униформени са били с лека телесна повреда - шамари и ритници. 750 човека обаче са със средна телесна повреда - те са били с трайно отслабване на зрение или слух, трайно затрудняване на речта, движението на крайниците, тялото или врата.

Девет служители в последните седем години са с тежки телесни повреди, а 33 са загиналите служители в МВР за същия период.

Подадените сигнали срещу служители на силовото ведомство са 24 827, а от тях 1786 са определени като основателни или частично основателни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама