Папа Франциск ще посети Румъния в началото на 2019 г.

16:05, 11 май 18 / Свят 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск ще посети Румъния в началото на 2019 г., съобщи румънският премиер Виорика Дънчила, която беше приета от Светия отец в рамките на официалното й посещение във Ватикана.

Дънчила посочи, че разговорът й с папата е продължил 45 минути и че е много развълнувана от срещата си с него. Тя заяви, че папа Франциск я е питал дали хората в Румъния са вярващи и дали има разбирателство между православни и католици, на което тя отговорила положително.

"Попита ме дали имам силата да доведа докрай този мандат. Казах му "Да". Каза ми, че в началото на следващата година ще дойде в Румъния. Обсъдихме и факта, че съм първата жена премиер в Румъния, този факт го зарадва", посочи Дънчила, която оглави румънското правителство в началото на тази година, цитирана от БТA.

В края на миналия месец румънският президент Клаус Йоханис заяви, че оттегля доверието си от премиера Виорика Дънчила, след като правителството прие секретен меморандум за преместване на румънското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим, без да се консултира с него.

Той призова неколкократно за оставката на Дънчила, но тя заяви, че няма да се оттегли от поста докато има подкрепата на лидера на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама