Индия е най-опасната страна за жените

19:40, 26 юни 18 / Свят 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Индия е най-опасната страна за жените. Това сочи допитване на "Томсън Ройтерс" сред 550 специалисти по въпросите на жените.

Най-големите рискове пред жените са в Индия, категорични са експерти, адвокати и наблюдатели, участвали в специално проучване. В тази страна най-често се упражнява сексуално насилие, тормоз, но също и домашно и психическо насилие, съобщи БНТ.

САЩ, където се родиха движения като #MeToo, са на десета позиция. Габриел Рубин, която води курс по самозащита, казва, че след като се даде гласност за посегателствата, все повече жени и момичета се обръщат към нея.

"Мисля, че след появата на движението #MeToo, желаещите да се включат в моя курс се увеличиха много в сравнение с последните години. Определено има промяна и тя е в мисленето", коментира Рубин.

Той наставлява своите възпитанички не само как да се защитят физически, но и да не се страхуват да покажат на мъжете кога границата е премината.

Останалите страни в първата десетка на тъжната класация са Афганистан, Сирия, Сомалия, Саудитска Арабия, Пакистан, Конго, Йемен и Нигерия. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама