Американската киноакадемия покани за членове рекорден брой жени

20:40, 26 юни 18 / Свят 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската академия за кинематографично изкуство и наука, която обеща да се включи в борбата за по-голямо разнообразие в киното, оповести, че рекорден брой кандидати - 928 от 59 страни и от различни възрастови групи, са поканени да станат нейни членове, съобщава БТА.

От академията уточниха, че рекордните 49 на сто от новопоканените са жени, а 38 на сто - представители на малцинствата. Сред тях са актрисата и хуморист Минди Кейлинг, 14-годишната Кувенжане Уолис, снимала се в "Зверовете от дивия Юг" (2012), Даниел Калуя ("Бягай!", "Черната пантера"), музикантите Нитин Соуни, Кендрик Ламар и Карлиньос Браун.

Ако всички те приемат поканите, 31 на сто от членовете на академията ще са жени, при 25 на сто преди три години, а 16 на сто - представители на малцинствата, при 8 на сто през 2015 г.

Сред поканените са също актьорите Тифани Хадиш, Дейв Чапел, Ейми Шумър, Тимъти Шаламет, Еманюел Сение - съпругата на Полански, Ан Дауд, Дейзи Ридли, Блейк Лайвли, Даян Крюгер.

Ако всички поканени се съгласят да се присъединят към досегашните членове на академията общият им брой ще стане 9226.

"Посланието на академията, която през 2016 г. обеща да удвои броя на жените и представителите на малцинствата сред членовете си до 2020 г., е ясно. Вратите са широко отворени", отбелязва "Варайъти".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама