Избират нов председател на Общинския съвет в Разград

15:17, 26 юни 18 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С внасяне на извънредна докладна за избор на титуляр на поста „Председател на Общински съвет-Разград“ започна сесията на местния парламент днес. Номинацията е една, направи я Мариян Иванов от ГЕРБ и тя е на предишния председател на Общинския съвет Надежда Радославова, предаде „Дарик“.

Иванов бе определен и за председател на комисията по избора на председател, тя е петчленна и в нея участват още един представител на ГЕРБ Стефан Стефанов, двама независими съветници Фатме Селим и Рейхан Вели, както и Владимир Димитров от Кауза Разград. В правилата за избор на председател изрично е упоменато, че за избран се счита кандидатът с най-малко 17 гласа. Точно толкова бяха и гласовете, одобрили правилата.

В залата присъства само един представител на ДПС, която трупа се считаше за ключова в избора на председател, Хами Хамиев обаче не участва в гласуването и на тази процедура. В залата по време на почивката за малко влезе и председателят на групата на ДПС д-р Левент Апти, но не остана за заседанието. Съветниците взеха решение гласуването да се проведе тайно, да започне в 15:00 часа и да продължи до 15:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама