Залитащият председател на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер стана хит в мрежата (ВИДЕО)

08:30, 13 юли 18 / Свят 25 939 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уморителната среща на върха на НАТО очевидно се е отразила особено тежко на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Той привлече вниманието със загуба на равновесие и затруднена подвижност преди снощната празнична вечеря.

На нея бяха поканени и ръководителите на европейските институции. 63-годишният Юнкер страда от ишиас и това вероятно е причината за затруднените му движенията, пише Асошейтед прес. Португалският премиер Антониу Коща заяви, че председателят на Еврокомисията се е оплаквал от болки в гърба. Канцеларията на Юнкер отказа коментар с аргумента, че въпросът е личен.

"Духът му е висок, но от известно време има проблеми с гърба. За допълнителна информация трябва да питате Европейската комисия, това е което аз знам. По мои данни не е животозастрашаващо, но понякога той получава такива пристъпи на болка", коментира Марк Рюте - премиер на Холандия.

В социалните мрежи обаче се разрази дебат дали Жан-Клод Юнкер всъщност не е пиян, тъй като в един момент той изпитва трудности дори да се задържи прав. На кадрите се вижда как премиерите на Холандия и Португалия и президентът на Украйна го подхващат, за да не падне. 

В редица западни издания припомниха, че Юнкер често е обвиняван, че прекалява с алкохола. Депутат от крайнодясната германска партия АДФ нарече сцената „срамна”.

Преди година в Женева Юнкер беше сниман в подобно състояние и тогава на директен въпрос отговори, че би му се искало да е пиян, но за съжаление има пристъп.

Малко след заснемането на тези кадри шефът на Еврокомисията се появи на официалната вечеря в инвалидна количка.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама