Марешки: Законът за горивата е лобистки, ВМРО е троянският кон на ДПС

10:00, 13 юли 18 / Политика 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Законът за горивата е „лобистки”, това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки пред NOVA. „Смятам, че с този и поредните няколко гафа, които направиха от ВМРО и лично г-н Каракачанов, покориха нови върхове и направиха голям шлем от гафове. Като се започне от този тежък лобистки закон, за който в самата коалиция си го наричат така. Казват, че е написан в някоя от големите централи на големите компании и е насочен срещу събарянето на малкия и средния бизнес”, коментира той.

„Той 100% ще повлияе на цените. Да не мислите, че някой се е сетил случайно да прави такъв лобистки закон. Най-вероятно, който е трябвало, е платил на когото е трябвало за този закон”, каза Марешки.

Той изрази мнение, че не е трудно да се хванат хората зад това при желание от страна на службите.

„Това показва една безпомощност на малкия коалиционен партньор. Всъщност крайно време е, днес и на Борисов ще му кажем, да ги разграничи. Няма един коалиционен партньор, а трима”, заяви Марешки.

„Подкрепихме проектозакона за горивата, защото малките фирми всеки ден ни пишат. Сега бизнесмените усетиха, че аз съм правилният човек и искат заедно да се борим със системата. Сега трябва на хората да им се качат цените на горивата, за да видят, че когато някой прави някаква саможертва и се бори за техния интерес, трябва да се обединяват около него, а не подкрепят партии, които постоянно ги ограбват и вкарват лобистки закони”, каза още лидерът на ВОЛЯ.

„От една страна, като голям в бранша, имам интерес малките да бъдат смазани. От друга - като гражданин, който иска държавата да се развива, искам малките да ги има, за да има конкуренция. За да не ме обвинят в конфликт на интереси, ние подкрепихме този закон, защото не искаме да има сив сектор”, каза още Марешки.

„Ние им казваме, че на следващите избори, ако ги спечелим и участваме в управлението, ще отменим този закон, ще махнем парите, които се дават за армията, ще махнем фирмата на Султанка Петрова”, заяви той.

„Султанка Петрова е една пионка в системата Каракачанов и ВМРО. В момента във ВМРО се вкарват всички най-тежки и лобистки закони в държавата. ВМРО е троянският кон на ДПС в т.нар. патриотична коалиция. ВОЛЯ е много по-голяма от ВМРО. На всички избори, на които сме се явявали, сме ги побеждавали”, каза Веселин Марешки.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама