Уволниха зам. шефката на РЗИ-Бургас след случая "Вромос"

15:05, 13 юли 18 25 478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.шефката на РЗИ-Бургас Вергиния Цанова изненадващо бе освободена от поста със заповед на началника си д-р Георги Паздеров.

Уволнението й идва десетина дни след като обяви 50 пъти повече радиация в залива Вромос в сравнение с останалите плажове, което предизвика отлив на туристи и отменени резервации от съседния курортен град Черноморец.

Местните поискаха оставката на Цанова и публично извенение от държавната служба, което направи директора й. Паздеров обяви, че трите плажа на Черноморец са едни от най-чистите, а на Вромос радиационния фон бил два-три пъти над нормата.

Ситуацията с Вромос дори породи спекулации, че целта на изнесените данни за радиация била да се прогонят туристите от Черноморец за сметка на други курорти и после тихомълком да се застрои залива на Вромос, на който от години незаконно къмпингуват българи и го ползват за плаж.

Според запознати обаче отстраняването на Цанова било заради монтиране на камери в коридорите на здравната инспекция в Бургас, която тя наредила през май докато шефът й е в отпуск. Видеонаблюдението било незаконно, което вбесило началника й д-р Паздеров. Тази информация достигнала и до здравния министър, което наложило отстраняването на Цанова.

По неофициална информация видеонаблюдението било поставено пред вратата на директора Паздеров и пред деловодството.

Днес шефът на РЗИ не вдигаше телефона си.

"Наистина не съм вече на работа в РЗИ, но нямам да правя никакви коментари", заяви пред "24 часа" Вергиния Цанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама