Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия

08:50, 20 юли 18 / Свят 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за Алианса, предаде БТА.

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които, по думите му, предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. Путин добави, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник.

Междувременно в интервю за телевизия CNBC самият Тръмп заяви, че би бил "най-големият враг" на Путин, ако нещата с Русия "не се получат": "Да се разбираме с президента Путин, да се разбираме с Русия е нещо положително, а не отрицателно. Въпреки това, ако не стане така, аз ще бъда най-големият враг, който той някога е имал", заяви Тръмп.

Той подчерта, че в отношенията си с Русия е имал много по-твърдолинейна позиция от тази, защитавана от американските администрации от много години насам. Тръмп отправи критики към споразумението на Германия за получаване на природен газ от Русия, както и към поведението на предшественика си Барак Обама към Москва.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама