НФСБ отбелязва 101 години от смъртта на легендарния български пълководец ген. Колев

07:30, 29 юли 18 25 692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от Националния фронт за спасение на България ще присъстват на отбелязването на 101 години от смъртта на легендарния български пълководец генерал-лейтенант Иван Колев в Добрич.

Името на ген. Колев остава изписано със златни букви в българската история. Той е сред онези бележити личности, произлезли от бесарабските българи и дали много на Отечеството ни. Един от големите български пълководци, наричан „Освободителят на Добруджа“, свързал името си с героичната Добричка епопея, когато българската конница разгромява опитващите се да превземат града и надвишаващи я по численост съюзени руски, румънски и сръбски части.

Паметникът на един от най-големите ни пълководци бе изграден в Добрич с личното съдействие и активното спомоществователство на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който предоставя по-голямата част от средствата. Скулптурата на Александър Хайтов е вдигната в Добрич след почти 100 години опити за издигане на паметник на ген. Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама