Повече от 1300 огнеборци се борят с пожарите в Калифорния

09:07, 29 юли 18 / Свят 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Горските пожари в Северна Калифорния убиха шест души, включително две деца и тяхната прабаба, и принудиха повече от 38 000 души да напуснат домовете си, предаде BBC.
В неизвесност са 17 души.

Пожарникарите се борят със стихията, като досега са овладяли само 5% от площта. Хиляди домове са застрашени.

Горският пожар започна преди няколко дни, след като автомобил се запали. Той е причната за изгарянето на  над 60 000 хектара земя - площ, по-голяма от град Сан Франциско.

Със стихията се борят повече от 1300 огнеборци. Тя вече унищожи 500 сгради, превърна в пепел огромни площи, предизвика затварянето на пътища, а поради климата и бързото напредване на огъня, щатският губернатор обяви бедствено положение и поиска помощ от федералното правителство.

Малко след започването пожара беше задържан 32-годишен мъж, Брандън Макглоувър, който е заподозрян за подпалването на девет пожара югозападно от община Ривърсайд. В петък му бяха повдигнати обвинения в подпалвачество, които той отхвърля.

От лумването на пожара повече от 3 400 пожарникари бяха ангажирани  - но местната пожарна служба предупреди, че горещото, сухо време прогнозира, че ситуацията може да се влоши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама