Ангелкова: 15% ръст на чужденците, посетили България

15:13, 29 юли 18 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До май 2018-а година България е била посетена от над 560 000 чуждестранни туристи, което представлява увеличение от 15% в сравнение със същия период миналата година , заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

През последните три години са се увеличили посетителите на бреговете на Черно море през април и май, а също и през октомври и ноември.
"Това ни дава увереност, че чрез разработването на СПА дестинации ще успеем да постигнем добри резултати", каза министърът.

По думите й усилията на държавата, местните власти и сектора трябва да бъдат насочени към увеличаване на богатството на страната по отношение на минералната вода и превръщането й в висококачествено туристическо обслужване. Според министър Ангелкова това ще помогне на България да бъде четирисезонна дестинация.

Проектът за седемте СПА дестинации е разработен от експерти на министерството за два месеца. Обсъждането се очаква да приключи през септември. По време на срещите с представители на местните власти и бизнеса ще има възможност за допълнения и корекции, с които министерството ще се съобрази.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама