Социалният министър инспектира центровете за възрастни и деца с увреждания

13:00, 06 авг 18 / Политика 25 856 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалният министър Бисер Петков е на посещение в Пловдив, за да се запознае с условията на живот в центрове за възрастни и деца с увреждания.

Преди това той се срещна с протестиращите в защита на хората със специални потребности. Днес е крайният срок за получаване на становища по последния проект на закона - заяви министър Петков и обясни, че след като те бъдат получени, ще бъде финализирана работата по новите текстове. Той допълни, че вицепремиерът Томислав Дончев е поел ангажимент да предложи план за действие, така че да бъдат изпълнени и исканията за информационна система и за регистър на хората с увреждания.

"Това, което е необходимо сега, е да се анализира в съответните ведомства къде, какво е направено и съответно да се направи така, че да имаме една информационна система, един регистър, в който данните от индивидуалната оценка на потребностите за медицинското състояние на всяко едно лице с увреждане да бъдат налични, актуални, да се проследява развитието", каза Петков, цитиран от БНТ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама